miercuri, 4 februarie 2015

Pasta de masline

Pasta de masline


Intr-o zi am cumparat o caserola de masline. De obicei le cumpar varsate, dar acum ma grabeam si am luat una la intamplare. Cand am ajuns acasa, am constatat ca sunt absolut nesarate si gretoase din aceasta cauza.
M-am tot gandit ce sa fac si mi-am amintit ca la bistro-ul la care mergem noi, mai mananc cateodata niste apritive bune in afara de bruschetele cu rosii si anume, bruschete cu pasta de masline si m-am gandit sa fac si eu.
M-am uitat pe net dar erau tot felul de amestecuri, iar eu le vroiam simple asa ca am facut asa:

Ingrediente:
masline
ulei de masline
sare
usturoi
o rosiuta optional pentru decor
o bagheta




Mod de preparare

Am scos samburii de la masline, am curatat si taiat feliute usturoiul. Am adaugat un praf de sare si 2 linguri de ulei de masline si le-am pus in blender.
Am taiat felii bagheta, am uns-o cu unt si am prajit-o pe gratar.





Au iesit extrem de bune, cu o mica exceptie, am avut un usturoi cam iute, iar eu, ca Pacala, am pus mult, fara sa imi dau seama ca usturoiul nu este cel din piata, ci este cel iute ( noroc ca nu am mai dat cu usturoi si pe feliile de bagheta ) si au iesit cam iuti, dar bune.
Am uitat deasemenea, sa opresc o maslinuta, doua, sa ornez, dar am ornat cu rosie si am scapat :).



Puteti fie opri 2-3 masline si le taiati feliute si le puneti pe felie, fie o rosie, taiati tot asa, feliute mici si le puneti pe felie. Puteti pune si maslinuta si rosie.






Multumesc Bistro HB pentru idee.

Sunt foarte bune si pentru perioada de post, doar sa nu ungeti feliile de bagheta cu unt.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu