Continuaţi să nu
amestecaţi glucidele rele cu lipidele. Dacă sunteţi constrânşi, încercaţi
să nu le absorbiţi decât în cantitate minimă, însoţindu-le cu multe fibre (de
exemplu, salată).
Nu mâncaţi niciodată nici
zahăr bucăţi, nici tos, nici miere, nici dulceaţă, nici bomboane, Folosiţi, în
continuare, zaharină dacă este
necesar.
Nu mâncaţi deloc – sau doar în cazuri excepţionale – făinoase
(excepţie fac orezul neprelucrat sau sălbatic, pastele complete şi legumele
uscate).
Continuaţi să nu mâncaţi
pâine la prânz şi la cină. Nu mâncaţi decât la micul dejun pâine neagră sau
integrală.
Feriţi-vă de sosuri.
Asiguraţi-vă că nu conţin făină.
Înlocuiţi de fiecare dată,
când este posibil, untul cu margarina de floarea-soarelui (în special la micul
dejun).
Nu consumaţi decât lapte
degresat.
Mâncaţi mai ales peşte şi
preferaţi lipidele “bune”, pentru
a preveni bolile cardio-vasculare.
Fiţi atenţi la deserturi.
Nu mâncaţi decât căpşuni, zmeură şi
mure.
Mâncaţi cu moderaţie ciocolată, îngheţată (de fructe) şi frişcă.
Evitaţi, pe cât posibil, prăjiturile pe bază de făină, grăsimi şi zahăr.
Alegeţi mai degrabă spumele de fructe cu ouă sau cremele cu
zahăr puţin (lapte de pasăre, cremă englezească).
Beţi cât mai puţin la masă.
Nu beţi niciodată băuturi alcoolice
pe stomacul gol.
Evitaţi să beţi aperitive
şi digestive. Acestea nu trebuie să fie băute decât în mod cu totul
excepţional.
Beţi, de preferinţă,
şampanie şi vin, ca aperitiv, dar mâncaţi în prealabil crudităţi, brânză,
mezeluri sau bucăţele de crab.
La masă, beţi de
preferinţă apă (nu gazoasă) sau vin (nu
mai mult de o jumătate de litru pe zi).
Nu beţi apă, ducă beţi
vin.
Beţi apa în răstimpul
dintre mese (circa un litru şi jumătate pe zi).
Aşteptaţi să mâncaţi
suficient, înainte de a începe să beţi vin.
Nu beţi niciodată băuturi
acidulate, cola şi limonade.
Continuaţi să beţi numai
cafea decofeinizată ori cafea şi ceai slabe.
Repartizaţi-vă în mod
echilibrat abaterile, pe parcursul mai multor mese.
"
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu