miercuri, 18 februarie 2015

CAPITOLUL V - METODA - 15

"EXEMPLE DE MENIURI ZILNICE DIN FAZA II, PENTRU PĂSTRAREA ECHILIBRULUI PONDERAL ŞI ATENUAREA ABATERILOR
Micul dejun         Un fruct
Pâine neagră
Margarină dietetică[1]
Cafea decofeinizată
Lapte degresat
Prânz                     Avocado cu sos vinegretă
Friptură cu fasole verde
Cremă caramel
Băuturi: 2 pahare de vin[2]
Cină                      Supă de legume
Omletă cu ciuperci
Salată verde
Brânză de vaci (bine scursă)
Micul dejun         Suc de portocale
Cornuri şi brioşe[3]
Unt
Cafea cu lapte[4]
Prânz                     Crudităţi (roşii + castraveţi)
Fileu de peşte slab la grătar
Spanac
Brânză
Băuturi: un singur pahar de vin
Cină                      Anghinare cu sos vinegretă
Ouă jumări cu roşii
Salată verde
Băuturi: apă
A treia zi
Micul dejun         Un fruct
Pâine neagră
Margarină dietetică[5]
Cafea decofeinizată
Lapte smântânit
Prânz                     Aperitiv: un pahar de vin alb*
+ cubuleţe de brânză
Somon afumat
Pulpă de oaie cu fasole pitică
Salată verde
Brânză
Spumă de ciocolată[6]
Băuturi: 3 pahare de vin[7]
Cină                      Supă de legume
Roşii umplute (vezi reţeta)
Salată verde
Brânză de vaci cu 0% grăsimi
Băuturi: apă
A patra zi
Micul dejun         Ouă jumări
Şuncă
Cârnat
Cafea sau cafea decofeinizată + lapte
Prânz                     1 duzină de stridii
Ton la grătar cu roşii
Tartă cu căpşuni[8]
Băuturi: 2 pahare de vin[9]
Cină                      Supă de legume
Conopidă gratinată
Salată verde
Iaurt
Băuturi: apă
A cincea zi[10]
Micul dejun         Suc de portocale
Fulgi de cereale cu brânză de vaci cu 0% grăsimi
Cafea sau cafea decofeinizată + lapte degresat
Prânz                     Ficat de gâscă[11]
Somon la grătar cu spanac
Cremă fondantă de ciocolată amăruie[12]
Băuturi: 3 pahare de vin[13]
Cină                      Sufleu de brânză
Berbec cu linte[14]
Brânză
Lapte de pasăre[15]
Băutură: 3 pahare de vin[16]
Notă: A cincea zi este dată numai cu titlu de exemplu. În nici un caz nu constituie o recomandare, mai ales în privinţa cantităţii de vin, care este excesivă, deoarece şase pahare de vin depăşesc cu mult jumătatea de litru considerată ca un maximum ce nu trebuie depăşit în cursul unei zile. Prin urmare, acest tip de abatere va trebui să fie absolut excepţional.
A şasea zi – Revenire completă la faza I.
Micul dejun         Pâine neagră
Brânză de vaci cu 0% grăsimi
Cafea sau cafea decofeinizată + lapte degresat
Prânz                     Crudităţi (castraveţi, ciuperci, ridichi)
Peşte înăbuşit cu sos tomat
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc sau ceai de plante
Cina                      Supă de legume
Şuncă slabă
Salată verde
1 iaurt
A şaptea zi
Micul dejun         Pâine neagră
Brânză de vaci
Cafea sau cafea decofeinizată
Lapte degresat
Prânz                     Salată de andive
Antricot cu fasole verde
Căpşuni
Băuturi: 1 pahar de vin[17]
Cină                      Fructe:
1 portocală
1 măr
1 pară
150 grame de zmeură
Băuturi: apă
A opta zi
Micul dejun         Pâine neagră
Margarină dietetică
Cafea sau cafea decofenizată
Lapte degresat
Prânz                     Cocktail de creveţi
Ton cu vinete
Salată verde
Brânză
Băuturi: 2 pahare de vin[18]
Cină                      Supă de legume
Mâncare de linte
Căpşuni
Băuturi: 1 pahar de vin[19]



[1] Abatere mică.
[2] Abatere mare.
[3] Abatere mare.
[4] Abatere mică.
[5] Abatere mică.
[6] Abatere mică.
[7] Abatere mare.
[8] Abatere mică.
[9] Abatere mare.
[10] Abatere mică.
[11] Abatere mare.
[12] Abatere mică.
[13] Abatere mică.
[14] Abatere mică.
[15] Abatere mare.
[16] Abatere mică.
[17] Abatere mică.
[18] Abatere mică.
[19] Abatere mică."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu