joi, 19 iunie 2014

Dulceata de visine

Dulceata de visine

Ingrediente:
visine
zahar
1-2 lamai

Mod de preparare:
Se spala fructele si se scot coditele si samburii. Se pun la fiert, la foc mic, impreuna cu zaharul. Se pune zahar in cantitate identica cu visinele. Daca aveti 2 kg de visine, puneti 2 kg de zahar, etc.
Adunam spuma care se formeaza la suprafata, amestecam usor, din cand in cand. Cand nu se mai aduna spuma adaugam feliile de lamaie si mai lasam sa fiarba pana in momentul in care picaturile de dulceata, turnate pe o farfurie, nu mai curg, ci raman ferme.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Se pune dulceata in borcane si se rastoarna, apoi se acopera cu un prosop de bucatarie si se tin asa pana a doua zi. Apoi se depoziteaza.
 
 
 

Daca nu aveti cum sa le tineti pana a doua zi, le tineti circa 30 min, apoi le intoarceti in pozitia normala si cand se racesc le puneti in camara.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu