sâmbătă, 11 mai 2013

Retete cu mama mea - Supa cu galuste

Deoarece tot de Paste am vrut sa facem la aperitiv si o salata de pui, a pornit si o alta idee - supa cu galuste ( ca sa folosim si supa de la puiul fiert pentru salata ).

Supa cu galuste


Ingrediente
2 piepti de pui
2-3 morcovi
2-3 cepe
1 pastarnac
2-3 cartofi
si orice alta leguma aveti acasa sau va place
1 legatura patrunjel 
2-3 oua ( in functie de cate galuste vreti sa faceti )
gris ( in functie de cate galuste vreti sa faceti )

Mama de obicei nu foloseste gramaje, pune totul "la ochi"

 
 
 

Mod de preparare
Se fierb pieptii de pui cu sare si delikat ( daca folositi delikat ). Se ia spuma.

Dupa ce s-a fiert, pieptul de pui se scoate ( si se prepara din el salata de pui pe care o sa o afisez aici ulterior ), iar in supa in care el a fost fiert se adauga legumele intregi ( dupa ce au fost curatate si spalate ).
 
 
 
 
 
Daca aveti patrunjel pe care doriti sa il taiati si sa il serviti su supa, va recomandam ( mama si eu, dar mama initial :)) ), sa taiati coditele de la patrunjel si sa le puneti la fiert o data cu legumele.
Dupa ce s-au fiert legumele, le scoateti din supa si o strecurati. Legumele le puneti intr-un vas deoparte ( pentru salata de boeuf pe care o sa o adaug si pe ea aici, ulterior ).
 
 
 

Supa strecurata o puneti din nou pe foc si adaugati galustele.

Galustele
Se bat bine ouale intregi cu putina sare si se adauga gris. Cat gris ? Pai la ochi :) , in asa fle incat amestecul sa fie moale. Se las aun minut, pentru ca amestecul se umfla putin si apoi se pun in supa cu o lingura.

 
 
 
 
 
 
 

 

Supa trebuie sa fie la foc mic, sa nu fiarba prea tare cand puneti galustele, pentru ca altfel, ele se intaresc. Daca supa aflata pe foc deja fierbe prea tare, adaugati putina apa rece.

Morcovul se taie bucatele mici si se adauga in supa.

Galusetele se fierb la foc mic, cu oala acoperita cu un capac si din cand in cand se stropesc cu apa rece.
Cand supa este gata, se toaca si se adauga patrunjelul si daca mai doriti adaugati si in farfurie la servire.
 


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu