Am cumparat si un borcan din magazin si am gustat, e o diferenta de la cer la pamant :).
Va povestesc aici cum m-a invatat mama pe mine sa fac maioneza si ce sa fac daca se taie.
Maioneza
Ingrediente:
1 ou fiert
1 ou crud
De la aceste 2 oua se folosesc doar galbenusurile.
1l ulei
un varf de lingura de mustar iute
sare
1 lamaie
Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile bine, bine. Se adauga varful de lingura de mustar iute si putina sare si se amesteca in continuare,
Apoi se toarna ulei si se freaca bine, bine. Uleiul se toarna foarte putin, picatura cu picatura, nu mult o data. Se incorporeaza uleiul, apoi se toarna din noi si se amesteca bine pana se incorporeaza uleiul, apoi se toarna ulei din nou si tot asa pana se face crema.
Cand amestecul s-a mai intarit se adauga treptat zeama de la o lamaie, si tot asa se freaca bine pana se incorporeaza, apoi turnati iar putin, iarasi amestecati puternic, apoi adaugati iarasi ulei pana ajungeti la cantitatea de maioneza dorita.
Daca doriti mai multa, o puteti face din 4 oua, daca doriti mai putina, puneti mai putin ulei.
Daca cumva maioneza se taie, exista doua posibilitati de reparare:
un cartof fiert sau
un galbenus de ou fiert
cea mai buna alegere, este cartoful fiert, care se paseaza si, treptat, peste el, puneti putin cate putin, maioneza taiata, dupa ce se repara, o puteti turna inapoi in bolul in care o pregatiti, tot asa treptat, pana se incorporeaza si isi revine cu totul.
Va urez pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu