Am facut cu mama de Paste si icre.
Va dau aici reteta:
Icre de casa
Ingrediente:
Icre proaspete de peste
Sare
1 lingura de gris
o legatura de ceapa verde
1/2 ceapa
ulei cat cuprinde ( 1/2 sau 1 l, in functie de cate icre aveti sau cate vreti sa faceti )
1/2 lamaie
Mod de preparare:
In primul rand, dupa ce ati scos icrele din peste le sarati foarte bine si le bagati la frigider. Cand a venit momentul sa le pregatiti, le scoateti din frigider si incepem.
Fierbeti gris cam 1 lingura jumate ( sa va ramana o lingura de gris fiert ).
Fierbeti gris cam 1 lingura jumate ( sa va ramana o lingura de gris fiert ).
Icrele se freaca cu putin gris ( un varf d elingura din grisul fiert), sare si ceapa, dupa ce le-ati amestecat bine, bine incepeti sa adaugati uleiul, treptat in cantitati mici, prin picurare si amestecati foarte bine pana se incorporeaza uleiul, apoi iarasi turnati, amestecati si incorporati uleiul. Se adauga si putina zeama de lamaie si se amesteca pana se incorporeaza bine, apoi din nou ulei, si tot asa pana ajungeti la cantitatea dorita de icre.
Cand sunt cremoase, sunt gata!
Daca cumva icrele se taie, ele se pot repara astfel:
Grisul fiert care v-a ramas ( din lingura de gris fiert, un varf ati pus cand ati inceput sa pregatiti icrele, restul il folositi acum, daca e cazul) il adaugati in icre, cate putin, amestecati bine pana se incorporeaza, apoi iarasi adaugati, amestecati pana se incorporeaza toata lingura de gris si se repara icrele.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu