Mama mea si cu mine, am gatit anul acesta in felul urmator:
Drob
Ingrediente:
1 kg ficat de porc
1 kg carne tocata de porc
3 legaturi de ceapa verde
3 legaturi de marar ( mai mari )
3 legatrui de patrunjel ( mai mari )
3-4 cepe albe ( mai mici )
10 -11 oua
prapor
ulei
sare
Se taie marunt ceapa alba si se caleste putin, cat sa se inmoaie, nu sa se rumeneasca.
Se adauga carnea tocata si se lasa putin pe foc. Se da amestecul jos de pe foc si se adauga ficatul tocat.
Se adauga 7-8 oua, unul cate unul, amestecand pe rand ca sa se incorporeze bine, apoi se adauga ceapa verde tocata marunt, inclusiv frunzele ( o sa va spun mai jos un mic pont ca sa o taiati f mica ).
Tocati marunt patrunjelul si mararul si le adaugati in amestec.
Se amesteca bine toate ingredientele, se adauga sare dupa gust.
Se unge tava cu putin ulei, se pune praporul in tava in asa fel incat sa acopere tava si sa iasa peste marginile ei. Se toarna compozitia in tava si se acopera cu praporul.
Batem bine 2-3 oua si le adaugam peste prapor. Radem putin cascaval si il adaugam si pe el deasupra.
Se baga la cuptor si se coace, cam timp de o ora.
Pofta buna!
PS : secretul ca sa iasa ceapa verde marunt, marunt, este sa o taiati in patru si apoi sa o taiati normal, asa:
Distractie placuta la gatit!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu