Mancare
de spanac cu usturoi
Ingrediente
Spanac verde
Ceapa alba 1 buc
Bulion de rosii 4
linguri
Ulei de floarea
soarelui 2 linguri
Sare dupa gust
Usturoi 2 buc ( 2
catei sau 1 lingurita pudra de usturoi granulat )
Mod
de preparare
Se aleg frunzele de
spanac si se spala bine. Se storc de apa si se pun intr-un bol mai mare. Se
spala in mai multe ape. In timp ce spalati spanacul, puneti pe foc o oala de
apa la fiert cu putina sare. Cand incepe sa fiarba, puneti in ea frunzele de
spanac.
Adaugati in reprize
spanacul daca nu va incape toata cantitatea, pe parcurs se face loc in oala.
Lasati 1-2 minute, sa
se opareasca bine.
Strecurati apoi
printr-o sita spanacul si il puneti la loc in oala unde turnati apa rece peste
el. Acest mic truc, il va face sa isi pastreze culoarea verde frumoasa.
Se strecoara din nou
spanacul prin sita si se scurge bine de apa.
Acum incepem sa-l pregatim
si asezonam - intr-o tigaie am pus o ceapa tocata marunt, 2 linguri de ulei si
jumatate de pahar de apa - asta pentru a cali ceapa sanatos, dietetic.
Pana se caleste
ceapa, spanacul se marunteste bine cu un cutit
Dupa ce se inmoaie
bine ceapa, adaugati bulionul de rosii si amestecati.
Apoi adaugati
spanacul maruntit - amestecati bine si lasati 5-10 minute la foc mic sa se
caleasca si sa se patrunda. Daca vreti spanacul mai lichid, adaugati mai mult bulion
de rosii sau supa de legume.
Dupa 5-10 minute,
adaugati usturoiul pisat si sare dupa gust, si gata, stingeti focul si savurati.
Il puteti servi si
cald si rece, ca mancare, ca un pate pe paine sau ca si garnitura pentru friptura. Noi l-am servit cu friptura de pui.
Reteta preluata de pe
lalena.ro
Pofta buna tuturor!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu