Am vazut pe cineva recent facand acest fel de mancare si am vrut sa il
incerc neaparat. Am mai schimbat f putin din cele vazute si a iesit o
minunatie.
Ingrediente
costita afumata extra de la Caroli
un piept de pui
o rodie
3 ardei rosii capia
fasole verde circa 200 - 250 g ( am luat o punguta cu fasole congelata
de 450g si am folosit circa jumatate )
ulei de masline
sare
piper
curry
Am taiat fasii pieptul de pui, asta dupa ce l-am dezosat si i-am scos
pielitele. Nu l-am cumparat fara os,
deoarece noi avem catei, pisici care trebuie sa se bucure si ele de ceva bun de
la atata gatit J .
L-am pus intr-un vas cu zeama de lamaie. Am stors zeama de la o lamaie
si jumatate, lamaile au fost potrivite ca marime si zemoase.
L-am tinut in zeama de lamaie circa o ora.
Am scos mazarea de la congelator si am lasat-o sa se dezghete. Am taiat
ardeiul capia felii subtirele pe lung, si am scos tigaia pe aragaz.
Am taiat rodia in doua si am pus toate bobitele ei minunat de bune in
tigaie la calit. Am taiat pieptul de pui fasiute lungi, apoi am adaugat cateva
fasii de ardei capia, cateva pastai de fasole verde si le-am rulat, le-am prins
cu cate o scobitoare, desi personal detest chestia asta cu scobitorile in
mancare, pana acum nu am gasit o varianta la ele din pacate.
Dupa ce le-am rulat, am adaugat sare si piper, macinate proaspat la
rasnitele mele de care nu ma despart si care sunt ff utile, nu sunt mari,
duble, ci fix cat poti sa prinzi cu o mana si sa te descurci sa faci poza cu
cealalta, asta in cazul in care sotul meu nu este aici sa ma ajute. J
Am taiat feliute cat de subtiri am putut ( ca sa iasa cat mai crocanta ) costita afumata extra de la Caroli si am taiat legumele care au ramas si puiul ramas, bucatele mici.
Dupa ce am rulat toate fasiutele de pui pregatite, mi-am dat seama ca au iesit cat multe ca sa le pot praji o singura
data, asa ca, le-am impartit in doua ture. Facand asta, am scos un pic din
rodia calita ca sa am si pentru a doua tura. Si am pastrat-o in castronel.
Am prajit prima runda de rulouri de pui cu legume in ulei cu rodie la
care am adaugat si o parte din mazarea taiata bucatele, apoi la a doua runda
mi-am adus aminte ca am curry si am adaugat pe rulourile din tura a doua si
putin curry.
Am scos prima tura si am pastrat-o intr-un castron acoperit ca sa le
tina calde, apoi am pus rodiile si a doua tura la prajit, am adaugat si restul
de mazare taiata bucatele. Cand au fost gata, am pus la prajit in acelasi ulei,
feliile de costita afumata extra de la Caroli pana s-au facut crocante si
minunat de gustoase. Dupa ce am scos feliile de costita afumata extra de la
Caroli prajite, am prajit si bucatelele de pui ramas.
Le-am servit pe un platou: 3 rulouri de pui cu legume si rodii calite,
alaturi de costita afumata extra de la Caroli si bucatelele mici de pui prajit.
Au iesit minunat de gustoase, ne-au incantat si va recomand sa le
faceti cat mai repede.
Este o reteta usoara, nu ingrasa, ca doar este pui cu legume J si este extraordinar de buna la gust.
Va doresc pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu