Am inceput anul tot in criza de inspiratie si fara sa imi dau seama, a sosit si saptamana cu numarul 9 la gatit, am gatit din nou, un preparat inventat de mine in mers. M-am gandit sa incerc oala de lut primita cadou de la prietenele mele inca de anul trecut, cu costita afumata extra si carnati cabanos de la Caroli, in Bucataria Mea, la cuptor, in oala de lut.
Am amestecat totul dupa cum va povestesc mai jos
si a iesit o minunatie:
Ingrediente
costita afuma
ta extra de la Caroli
carnati cabanos de la Caroli
branza telemea veche
3 cepe medii
3-4 cartofi medii
1 ardei gras verde
2 morcovi
Jumatate de zucchini
Rosii cherry 5-6 buc
O capatana de usturoi
Un strop de sare
Ulei
Unt
1 pahar de vin
Mod de preparare:
Am taiat feliute legumele. Am taiat felii
subtiri si costita afumata extra de la Caroli si carnatii cabanos de la Caroli
si i-am calit in putin unt.
In oala mea de lut, am pus putin
ulei de masline si am avut grija sa fie unsa pe tot interiorul cu ulei, am pus
si niste unt, apoi am pus pe fund ceapa taiata rondele, apoi usturoiul,
morcovul, cartofii, carnatii cabanos de la Caroli caliti, branza telemea am
faramat-o deasupa acestui amestec, apoi am pus rosiile cherry, costita afumata
extra de la Caroli calita, putin ardei gras, zucchini si am acoperit cu cateva
feliute pastrate separat si calite, de costita afumata extra de la Caroli.
Am turnat vin circa un pahar de Tamaioasa
Romaneasca si putina apa.
Am acoperit oala cu capacul si am bagat-o la
cuptor circa o ora. Am scos capacul si am mai lasat-o la cuptor
pentru circa 10 min fara capac.
Am servit cu muraturi, alaturi bineinteles de
Tamaioasa. Au iesit delicioase.
Va doresc pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu