vineri, 19 septembrie 2014

Suc de rosii / zarzavat pentru ciorba

Suc de rosii / zarzavat pentru ciorba

Ingrediente:
10 kg rosii
2 kg ardei gras
1 kg morcovi
frunze de telina
sare dupa gust
aspirina - 10 buc ( dizolvata )



Mod de preparare:
Se toaca la mana rosiile si ardeii. Morcovii se dau prin razatoare.  Se toaca frunzele de telina. Se amesteca, se pun in borcane, se sigileaza si se pun la fiert in apa pana la capac. circa 30-40 minute.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sucul de rosii este facut dupa reteta data de mama prietenei mele, Cina. Am mancat mai multi ani la rand la ea acasa, si mi s-a parut foarte buna. Nu de putine ori, am gustat negatit sucul, ci direct din borcan. Foarte bun.
Trebuie sa va marturisesc ca acest suc l-am facut anul trecut. Acum, m-am luat cu treaba si nu am apucat inca sa cumpar, sper sa mai gasesc rosii pt borcan, am gasit undeva o reteta f draguta pentru ketchup si as vrea sa o incerc, sotului meu ii place foarte mult ketchup-ul.
Va anunt daca reusesc.
Spor si pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu