joi, 18 septembrie 2014

Placinta turceasca

Placinta turceasca
 

Ingrediente:
un pachet de foi de placinta
ulei pentru uns

Ingredinte pentru umplutura:
200 g sunca presata
5 oua
500 g branza
100 g cascaval ras

Ingrediente pentru uns:
1 ou
susan

Mod de preparare: 
Radeti branza sau o zdrobiti fin, iar sunca o taiati cubulete foarte mici si amestecati toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de fluida. Daca este prea vartoasa, mai adaugati un ou.



In tava unsa bine cu ulei, asezati 2-3 foi. Cea de deasupra o ungeti usor cu ulei. Puneti un strat de umplutura, dupa care, radeti cascavalul.
Continuati la fel, alternand 2-3 foi cu o parte din compozitie, pana obtineti 4 straturi de foi si 3 de umplutura ( depinde si de dimensiunea tavii ). Ultimul strat trebuie sa fie de foi.
Ungeti usor placinta cu ulei la suprafata. Cu un cutit bine ascutit, taiati placinta in patratele. Bateti bine oul si ungeti deasupra placinta, dupa acre, presarati susan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Introduceti placinta in cuptorul preincins la 190 de grade si o coaceti timp de 45-50 de minute.

 

Pofta buna!
Reteta este preluata din revistuta "Practic in bucatarie".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu