joi, 18 septembrie 2014

Rosii umplute cu salata de castraveti

Rosii umplute cu salata de castraveti

Ingrediente:
8 rosii
4 casraveti de gradina
1 castravete de sera
1 pahar de smantana sau de iaurt
2-3 catei de usturoi
1 lingura zeama de lamaie
1 legatura de marar
1 legatura de ceapa verde
cateva foi de salata
sare
piper
 
 
 
 
Mod de preparare:
Spalati rosiile, le faceti un capacel, le scoateti miezul si le puneti la scurs.
Pastrati capacul pentru decor.

Curatati castravetii de coaja, ii dati prin razatoare, presarati sare peste ei si ii dati deoparte timp de 10-15 minute.
Intre timp, faceti sosul. Zdrobiti cateii de usturoi, taiati mararul foarte fin, ceapa la fel si amestecati totul cu iaurt sau smantana. Puneti zeama de lamaie, sare si piper. Scurgeti castravetii de zeama prin presare si ii puneti in sos. Amestecati bine compozitia si umpleti rosiile cu ea.

 
 
 
Puneti capacelul si asezati rosiile pe un platou cu frunze de salata.


Pofta buna!
Reteta preluata din revista "Practic in bucatarie".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu