Ingrediente pasta frolla
Faina: 250 gr
Unt: 180 gr
Zahar pudra: 100 gr
Oua : 2 galbenusuri
Coaja de la jumatate de lamaie
Ingrediente crema pasticcera
Faina: 50 gr
Baton de vanilie + Zahar vanilat: 1
plic
Lapte: 500 ml
Zahar: 150 gr
Oua: 6 galbenusuri
Preparare
Pasta
frolla: puneti faina si untul rece taiat
bucatele intr-o cratita si amestecati bine cele doua ingrediente. Adaugati
zaharul pudra, galbenusurile si continuati sa amestecati pana ce toate
ingredientele s-au incorporat. La sfarsit adaugati si coaja de lamaie,
amestecand compozitia cat mai putin posibil. Formati din coca o mingiuta,
acoperiti cu folie transparenta si bagati-o la frigider pentru cel putin o ora.
Crema
pasticcera: puneti pe foc intr-o craticioara
laptele (pastrati jumatate de lapte rece) si batonul de vanilie. Lasati-l sa
dea in clocot, apoi luati-l de pe foc, acoperiti-l si lasati-l la racit 10
minute.
Intr-un castron mixati galbenusurile cu
zaharul pana devin o crema spumoasa si deschisa la culoare; adaugati (in fir) o
treime din laptele caldut, apoi incorporati faina (in ploaie), continuand sa
mixati.
Scoateti batonul de vanilie din lapte
ramas, iar peste acesta adaugati incet (amestecand cu un tel) compozitia de
oua, faina, zahar si lapte.
Puneti cratita pe foc mic, adaugati
putin cate putin laptele rece si amestecati pana ce compozitia devine densa (nu
trebuie sa aiba cocoloase).
Stingeti focul si lasati crema sa se
raceasca (amestecati din cand in cand pentru a nu se forma crusta).
Tapetati cu unt si faina o forma de
tarta, intindeti pasta frolla cu un facalet, o asezati in tava (pasta se
inteapa pe toata suprafata cu o furculita) si bagati-o la cuptor preincalzit la
1800 pentru 20 minute.
Dupa ce s-a copt si racit se scoate din
tava, se adauga crema pasticera si se decoreaza cu fructe proaspete.
Se tine la frigider cel putin 4 ore
inainte de a fi servita.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu