marți, 5 martie 2013

Supa cu galuste de branza

Supa cu galuste de branza



Ingrediente:
  • 300 g branza de vaci
  • doua oua
  • 4 ardei grasi
  • 800 g rosii
  • 500 ml apa
  • doua cepe
  • un morcov
  • o jumatate de telina
  • un ardei iute mic
  • 4 linguri de ulei de masline
  • sare, piper
  • patrunjel
  • marar
  • cimbru
  • faina
  • iaurt
Preparare:
Branza de vaci se amesteca bine cu ouale, mararul si patrunjelul tocat. Se adaugă sare, piper si faina cat sa rezulte o pasta potrivit de tare. Se fac galuste egale si se aseaza pe o farfurie presarata cu faina.
Se pune o oala cu apa la fiert, se adauga o lingurita de sare si, cand incepe sa clocoteasca, se introduc galustele si se fierb pana cand ies la suprafata. Cepele se toaca marunt. Ardeii se curata de seminte si se toaca in cubulete.
Rosiile se curata de pielita si se toaca marunt. Morcovii si telina se dau pe razatoare.
Se pun toate legumele intr-o cratita impreuna cu uleiul de masline, se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se adauga apa, sarea si piperul.
Se mai lasa sa fiarba timp de zece minute, se opreste focul si se toarna intr-un vas mai inalt.
Se paseaza cu un blender, se pune din nou la fiert pentru cinci minute, apoi se adauga galustele de branza si se serveste.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu