joi, 28 martie 2013

Bezele

Bezele

Ingrediente:
  • 10 albuşuri de ou
  • 20 linguri de zahăr pudră
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 2 linguri de oţet din fructe
  • 2 linguri amidon
  • 1 vârf de cuţit sare
  • colorant alimentar (opţional)
Preparare:
Încingeţi cuptorul la 150-160 de grade (temperatură mică spre medie).
Pregătiţi un vas adânc din metal sau sticlă (exclus de plastic).
Ştergeţi vasul de impurităţi cu un şerveţel înmuiat în oţet.
Adăugaţi albușurile în vas.
Bateţi ouăle cu mixerul la viteză mare pentru a obţine o spumă.

Încorporaţi treptat zahărul pudră şi cel vanilat, plus sarea.
Încorporaţi oţetul şi amidonul.
Bateţi până obţineţi o spumă groasă.
Acoperiţi o tavă cu hârtie de pergament.
Formaţi bezele în tavă: puneţi câte o linguriţă de spumă la distanţă de 5 centimetri una de cealaltă.
Introduceţi tava la cuptor pentru 20-25 de minute până când bezele se crapă şi prind a se rumeni la suprafaţă.







La reţeta de mai sus se mai pot adăuga diverse alte ingrediente pentru gust şi culoare: scortisoara, nucă măcinată, nucă şi cacao, cremă de ciocolată, migdale măcinate, fistic măcinat etc.


Reteta preluata de pe cevabun.ro

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu