Prajitura
inteligenta
Ingrediente:
9 oua,
250 g zahar,
1 pachet unt
9 linguri faina
1 pachetel zahar vanilat,
1 litru lapte dulce rece
Preparare:
Se separa galebenusurile de albusuri
(oualele sa fie la temperatura camerei).
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se
omogenizeaza bine si vor avea o culoare alburie (cu mixerul) se adauga faina
pana se incorporeaza toata, se pune untul (topit si racit in prealabil). Se
adauga laptele si se amesteca bine, compozitia va arata ca o zeama, dar sa nu va
speriati.
Se amesteca totul bine si se lasa deoparte.
Albusurile se bat cu putina sare pana se va obtine o spuma tare.
Peste amestecul de galbenusuri de mai sus, se va pune si zaharul vanilat si apoi spuma de albusuri care se va
amesteca usor cu cealalta compozitie, nu trebuie amestecata puternic.
Dati la
cuptor la 150 grade celsius timp de ora, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tava se va pune sus de tot in cuptor,
incalzirea se va face numai de jos.
Trebuie tinuta fix o ora si nu trebuie deschis
cuptorul
Cuptorul trebuie incalzit in
prealabil.
Prajitura se va alege straturi ( de aici si denumirea ): faina se va transorma
in blat, oualele in crema si spuma va ramane deasupra si va arata ca un strat
de blat deasupra.
PS: depinde mult de temperatura cuptorului. Daca nu are
gradatie, trebuie pus la temperatura cea mai scazuta, iar dupa o ora
trebuie sa te uiti daca s-a facut daca nu, o mai lasi 10-15 min.
Reteta preluata de la verisoara mea Mariana.
Pofta buna tuturor!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu