sâmbătă, 11 august 2012

Sote de ciuperci

Sote de ciuperci

Ceva rapid si usor de facut, dar mai ales foarte gustos.
Ingrediente:
Unt ( preferatul meu, de cate ori pot, il folosesc in loc de ulei )
Ciuperci ( preferabil proaspete, nu la conserva )
1 Ceapa
un catel de usturoi( sau mai mult, dupa gust )
un pahar de vin rosu sau alb
mirodenii ( in ele sta secretul, ca de obicei ): marar, oregano, tarhon, cimbru, sare si piper
Se taie ceapa si se caleste in unt, se spala ciupercile, se taie felii si se adauga peste ceapa la calit.




Usturoiul se curata si se adauga peste ceapa si ciuperci, la calit, nu se pune la inceput sare si piper, deoarece vor lasa suc, acestea se adauga dupa ce ciupercile s-au rumenit putin.
Dupa ce s-au rumenit, se adauga, sare, piper si mirodeniile:oregano, marar sau patrunjel, cimbru, tarhon, dupa gust si paharul de vin.
Se lasa sa se fiarba in vin si dupa ce acesta scade se ia sote-ul de pe foc.



Secretul gustului bun sta in ierburi si in cantitatea de ciuperci. Am inteles ca este ideal sa folosesti 2 tipuri de ciuperci, eu am folosit doar unul: ciuperci champignon.
Se pot manca alaturi de o lingura sau doua de smantana sau ca si garnitura la friptura, peste, etc
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu