joi, 16 august 2012

Inele de calamar à la grec

Inele de calamar à la grec

Ingrediente: calamar, faina, maioneza, patrunjel, smantana, ulei, usturoi 

Portii: 4
Timp de preparare: ~30 de minute
Ingrediente:
1 kilogram inele de calamar (proaspete sau congelate), sau cate vreti voi
200 de grame de faina
1 lamaie
4 linguri de maioneza
1 lingura de smantana
2-3 catei de usturoi
1 lingura de patrunjel tocat
sare
piper
Preparare:
1. Curatati si zdrobiţi usturoiul. Frecaţi-l cu sare pana obtineti o pasta.
2. Extrageti sucul de lamaie.
3. Amestecaţi maioneza cu pasta de usturoi, smantana, patrunjelul tocat, sare, piper şi zeama de lamaie dupa gust.
4. Incingeti uleiul la temperatura medie.
5. Scurgeti inelele de calamar.
6. Treceţi inelele de calamar prin ou si faina si puneti-le intr-o strecuratoare pentru a scapa de excesul de faina.
7. Prajiti inele de calamar pana devin aurii la suprafata.
Uleiul trebuie sa fie incins. Pentru a se pastra calamarul moale la interior, inelele se prajesc cam 2-3 minute.
8. Scoateti inele de calamar pe un servet de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
9. Presarati putina sare pe inelele de calamar.
Inelele de calamar se servesc cu maioneza de usturoi şi salata proaspata.

 
 Va puteti rasfata dupa atata treaba, cu un pahar de martini :)
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu