miercuri, 8 august 2012

Bulete de orez

Bulete de orez

Ingrediente:
• 200 g orez
• 1 ceapa sau 1 legatura ceapa verde
• 1 legatura patrunjel verde
• 150 g parmezan sau cascaval ras
• 2 ardei grasi medii (rosu si galben daca doriti, pt contrast)
• 1 catel de usturoi, tocat marunt
• 3 linguri ulei de masline
• 3 oua
• 2 galbenusuri
• ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
• pesmet
• sare
• piper
• alune, seminte de susan, seminte de floarea soarelui ( daca le vreti si in altceva decat pesmet )







Mod de preparare:
Mai intai se pune orezul la fiert in apa cu sare.
Se taie legumele cat mai marunt si se amesteca cu orezul fiert si racit (nu de tot) si cu cascavalul ras. Se asezoneaza dupa gust.


 



Se formeaza mingiute care se dau prin oul batut si pesmet si se prajesc in baie de ulei pana devin aurii. Daca le doriti date si prin altceva decat pri pesmet, puneti pe farfurii diferite alunele tocate, sau semințele de susan sau floarea soarelui.
Se tavalesc o parte din bilele de orez prin alune, alta parte prin semintele de floarea soarelui sau susan, pana ce sunt acoperite uniform.



Se incinge uleiul intr-un wok sau oala. Se prajesc bilele de orez in baie de ulei pana ce se rumenesc și se fac crocante.
Se scot apoi pe prosoape de hartie. 



Se pot servi reci sau calde, singure sau cu diverse sosuri, dupa gust.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu