sâmbătă, 18 august 2012

Chiftelute de cartofi in sos de rosii


Chiftelute de cartofi in sos de rosii

Ingrediente:
Pentru Chiftelute: 5 cartofi, 1 lingura margarina, sare, piper, 1 cana faina alba, plic cu praf de copt, ulei pentru prajit.
Pentru sos: 1 ceapa mare, 4-5 linguri ulei, 5-6 linguri legume congelate (mazare, morcov, porumb, etc), 1 catel usturoi, 1 cana suc de rosii, sare, alte condimente.
Preparare:
1. Se curata cartofii, se fierb si se face un piure consistent, adaugandu-se si margarina, sarea, piperul. Dupa ce se raceste, se imbraca vasul cu folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi.
2. Piure-ul rece se amesteca cu faina si praful de copt pana se obtine un aluat nu foarte consistent, atat cat sa poata fi modelat. Daca mai este nevoie se mai adauga faina.
3. Se modeleaza cu mana uda chiftelute, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. 
4. Se curata ceapa, se caleste in ulei apoi se adauga legumele congelate, un praf de sare, 1 canita cu apa si se fierbe pana se inmoaie un pic legumele (10min).
5. Se adauga sucul de rosii, se potriveste gustul cu sare, se adauga catelul de usturoi pisat si se mai lasa 10 min.
6. Se aseaza pe farfurie ciftelute, se toarna sos deasupra.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu