miercuri, 15 august 2012

Rulouri din foietaj cu carne

Rulouri din foietaj cu carne 

Ingrediente: 
- 600 g. aluat foietaj 
- 250 g. carne tocata de vita/amestec 
- 100 g. ciuperci feliate 
- 2 castraveciori murati 
- 50 g. branza de vaci sau telemea usor sarata 
- 3 oua 
- sare, piper dupa gust 
- 1 galbenus 
- 3 linguri lapte cald 
 
Mod de preparare: 
Se calesc ciupercile, se adauga carnea tocata si se tine pe foc pana cand aceasta isi schimba culoarea (1-2 minute); se sareaza, se pipereaza dupa gust si se lasa la racit: Se taie castraveciorii acri in cubulete si se adauga impreuna cu branza la compozitia de carne. Se separa oule; albusurile se bat, iar 2 galbenusuri se adauga in amestecul de carne, 1 galbenus se pastreaza. 
 
 
Se amesteca totul foarte bine. Se taie foaia de aluat in 6 dreptunghiuri sau 9 patrate
Compozitia de carne se aseaza deasupra lor: 



Se niveleaza compozitia de carne, lasand, insa, marginile libere. Acestea se ung cu albusul batut: Se ruleaza fiecare fasie de aluat, si se preseaza marginile. 
 
 
 
 
 
 
Rulourile se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu partea cu pliul in jos. Galbenusul pastrat, se bate cu cele 3 linguri de lapte caldut si se ung rulourile.
 
Se coc rulourile in cuptorul incins, pentru cca.18-20 de minute la 200 grade C. (foc tare).
 
 Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu