luni, 13 august 2012

Ecler

Ecler
Reteta de la Crina

Ingrediente:

Blat
* 2 cani de apa
* 1 cana ulei
* 1 lingurita de sare
* 2 cani de faina
* 8 oua
Se fierbe apa cu sarea si uleiul, pana dau in clocot, apoi se adauga faina si se amesteca la foc mic, cam 5 min pana iese o crema mai tare. se pot pune diverse arome daca doriti 9 rom, vanilie, etc )
Se lasa sa se raceasca
Se adauga cele 8 oua, se amesteca bine pe rand, pana intra in compozitie fiecare.

Se modeleaza apoi compozitia in forma lunguiata de ecler si se pun in tava cu putin spatiu intre ele, sa nu se lipeasca,  pe o hartie de copt.
Daca le modelati cu mana, sa va dati cu putin ulei ca sa nu se lipeasca.

Se baga la cuptor si se scot cand sunt rumenite.
Dupa ce se racesc, se taie pe mijloc ( sunt goale inauntru ) si se umplu cu crema.

Crema
* 1 litru lapte
* 2 oua
* 1 cana de zahar
* 1 praf de sare
* 1/2 pachet margarina
* zahar vanilat, esenta de vanilie sau coaja de portocale

Se amesteca toate intr-o oala si se pun la fiert. Cand se incalzeste amestecul, pun faina ( sa fie doar caldut cand puneti faina ), apoi se da focul mic si se amesteca pana se ingroasa.
Se va da in clocot de cateva ori. Se adauga margarina si se mai lasa pe foc circa 3-4 min. Daca doriti aromat, adaugati acum zaharul vanilat, esenta de vanilie sau cojile de portocale.
Se opreste focul si se lasa crema la racit.



Topping-ul il puteti face cu ce crema va place mai mult, eu l-am facut cu ciocolata:

Crema de ciocolata:
* topiti ciocolata pe foc, cu un pic de apa, zahar si margarina / unt
sau
* amestecati pe foc: apa, zahar, cacao si margarina / unt
sau
*pur si simplu finetti topita

Umpleti eclerele cu crema si adaugati desupra topiingul favorit.

Se servesc de preferinta, reci.


Pofta buna

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu