sâmbătă, 25 august 2012

Peperonata cu vrabioara de vitel

Peperonata cu vrabioara de vitel
Reteta preluata din revista " Bucataria pentru toti"
Ingrediente
* 2 ardei grasi verzi
* 3 ardei capia rosii
* 300 g vrabioara de vitel
* 50 g unt
* 250 rosii in bulion
* 2 cepe
* 30 ml ulei de masline
* 1 catel de usturoi
* 1 lingurita rasa oregano uscat
* 1 leg patrunjel
* sare, piper
 
Mod de preparare:
Curatati vrabioara de pielite si tendoane, spalati-o, scurgeti-o de apa si stergeti-o cu servetele absorbante.
Presarati vrabioara cu sare si piper, dupa care, prajiti-o in unt, la foc mare, cate 2-3 minute pe fiecare parte, apoi scoateti-o pe o farfurie si pastrati-o acoperita la cald.
Curatati ceapa si ardeii, spalati-le, apoi taiati ceapa julienne iar ardeii taiati-i in fasii de circa 2 cm.
Caliti in ulei ceapa ( eu am folosit unt in loc de ulei ), pana cand se inmoaie, adaugati ardeii si usturoiul tocat marunt.
 

Caliti ingredientele 15 minute la foc potrivit, dupa care puneti rosiile taiate in cubulete si sucul acestora.
Taiati vrabioara in feliute subtiri si puneti-le in tigaia cu ardei.

 Adaugati oregano, potriviti de sare si piper si lasati sa mai fiarba 10 minute la foc mic.
 
 


Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu