Cand vine vremea visinelor, cea mai mare distractie este sa.. ati ghicit, sa facem visinata.
Cum?
In general mama s-a ocupat, dar anul trecut am trecut si noi la pregatire ca sa nu lasam asemenea obicei bun, sa se piarda. Evident, sub atenta ei supraveghere :).
Am avut asa
10 kg visine
2-3 kg zahar
alcool alimentar
o damigeana sau 2 ( in functie de ce capacitate aveti damigenele ).
Am turnat zaharul peste visine, le-am lasat circa 3 - 4 zile ca sa se lase siropul. In fiecare zi trebuie sa mergeti si sa mai agitati damigeana ca sa se amestece bine zaharul cu visinele.
Apoi peste circa 3 zile ( daca le lasati mai mult este posibil sa se acreasca ), am adaugat alcoolul, si l-am amestecat bine. La 3 kg visine, se pune cam 1 kg alcool.
Daca nu aveti alcool se poate folosi si votca, chiar si tuica, daca este facuta mai tare, dar visinata va prinde mirosul acela de tuica. Alcoolul alimentar este de preferat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu