marți, 25 martie 2014

Muschiulet de porc cu cartofi, la cuptor



Muschiulet de porc cu cartofi, la cuptor


Ingrediente:
4-5 cartofi
1 muschiulet de porc (de cca 500 gr)
1 lingura
ierburi provence (Este un amestec de ierburi aromate continand in principal cimbru, rozmarin, maghiran, dafin, busuioc si levantica. Se foloseste in tocanitele de carne sau legume sau cand prajim carnea, fiindca au o aroma foarte placuta. Se adauga la mancare in timpul prepararii pentru a-si elibera toata aroma, nu le adaugati la sfarsit.).


1/2 lingurita boia dulce
1 lingurita cu varf mustar
1 catel usturoi
sare, piper
7 linguri ulei



Mod de preparare:


Se curata muschiuletul de pielite si grasime (tot ce e alb) si se da cu sare (un pic mai multa decat ati pune in mod normal). Se lasa sa stea 1 ora la temperatura camerei.

Se sfarma ierburile provence intr-un mojar ( eu le-am agitat intr-un castronel ) si se amesteca cu boia, piper dupa gust, mustar si usturoiul strivit. Se adauga 5 linguri ulei si se omogenizeaza bine.
Se spala si se taie cartofii. 



Se toarna cateva linguri din condiment peste cartofi, se presara cu sare si se amesteca sa fie bine acoperiti. Se pun cartofii intr-o tava, pe un singur strat. Se toarna 100 ml apa (pe marginea tavii ca sa nu spalati condimentul) si se acopera cu folie de aluminiu.
Se da tava cu cartofi la cuptor, la 220C, pentru 25 minute.
 
 
 

Cu 10 minute inainte de a expira cele 25 minute (cat stau cartofii la cuptor) se incing intr-o tigaie 2 linguri ulei.
Muschiuletul se unge cu restul de condiment. Se pune in tigaie (aveti grija ca varful subtire al muschiuletului sa il introduceti dedesubt, astfel incat sa obtineti o grosime cat mai uniforma;
Prajiti muschiuletul cca 2 minute (pana se rumeneste usor) pe o parte, apoi il intoarceti si il rumenti usor si pe cealalata parte. La final in intoarceti pe laterale si il prajiti 30 secunde.
Scoateti tava cu cartofi din cuptor si luati folia de aluminiu. Puneti muschiuletul deasupra si dati tava la cuptor (fara folie de data asta) inca 10 minute.
Dupa cele 10 minute, muschiuletul va fi facut. Verificati cartofii.
- daca sunt facuti scoateti toata tava si o acoperiti cu folie de aluminiu. Lasati sa stea 10 minute.
- daca cartofii nu sunt gata inca, scoateti muschiuletul pe o farfurie si acoperiti-l cu folie de aluminiu; cartofii ii lasati in continuare la cuptor pana sunt facuti.

 
 
 Taiati muschiuletul felii subtirele si asezati-le in mijlocul unui platou. In jur asezati cartofii copti.



Va doresc pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu