miercuri, 22 mai 2013

Foiletonul unei seri de gatit intre prieteni - 3 parti - a-2-a parte- Paste tagliatelle ai funghi porcini - By Florin


Dupa atata gatit de Paste cu mama, revin cu cele trei parti ale serii de gatit intre prieteni. Aici va arat pastele super delicioase ale lui Florin, urmand sa postez super buna reteta a Cristinei pentru
"Lava de ciocolata" hmmm, deja mi-e pofta.

Paste tagliatelle ai funghi porcini - By Florin





O bunatate ca de obicei, va invit sa vedeti si reteta si modalitatea in care a fost realizata si sustinerea noastra, a prietenilor. Toate astea sunt principalul ingredient.
Restul ingredientelor sunt:
1 pachet tagliatelle cu ou sau cu hribi
2 capatani de usturoi
hribi : 3-4 hribi mari proaspeti sau conservati ( 1 borcan ), dar nu murati in otet, ci sa fie in saramura
500 g smantana
3 galbenusuri de ou
parmezan
ulei de masline
sare, piper

 
 
 
 
 
Mod de preparare:
Se pune la calit usturoiul in putin ulei de masline.
 
 
 
 

Se adauga  hribii si se asezoneaza cu sare si piper.
 
 
 
 

Se amesteca galbenusurile cu smantana. Aici a intervenit si sotul meu in preparare si a ajutat cf situatiei :)
 
 
 
 

Se pun pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei.
 

Dupa ce s-au fiert pastele, se strecoara.
 
 
Se aglomereaza bucataria, Cristina incepe sa se pregateasca pentru "lava de ciocolata".
 Eu il sustin pe Florin ( ma vad in dulap facand poze )

Se amesteca smantana cu hribii si usturoiul calit, se toarna pastele peste si se mai dau putin pe foc.
 
 
 
 
 
 
 
 Il sustinem pe prietenul nostru la gatit :)), a gasit Angi niste chibrite uriase :)

 
 

 
 
 
 
 
Ajunge si Mihaela, e timpul sa mancam.
 
 Pastele se servesc calde cu parmezan ras deasupra si cu un vin bun.

 

 


Noroc, pofta buna!

Noua ni s-au parut exatrordinar de bune, sper sa va placa si voua si ... revin cu reteta pentru lava de ciocolata, pe care, desi nu mai puteam, am mancat-o in doi timpi si trei miscari, dupa pastele tagliatelle :), cu inghetata. 
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu