sâmbătă, 28 iunie 2014

Ziua 25 a dietei Rina, ziua proteinelor, Reteta stufat de vita

Ziua 25 a dietei Rina, ziua proteinelor,
sau ziua de carnitaaaa

Astazi am mancat asa:
Mic dejun: fructe, si anume, cirese.
Gustare 1: f putina carnita afumata ( preferata mea )
Pranz: carne prajita de manzat. Am taiat feliute subtiri carnea, am adaugat sare, piper, putin ulei de masline, cimbru si un pahar de vin alb. Am pus-o la frigider pt circa o ora. Am prajit-o in margarina cu foarte putin ulei de masline, asa am vazut retetele.
De la pranz, am pus carnea de vitel, la marinat, pentru stufat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Farfuria aceea care se vede cu cartofi, nu este a mea :). A mea este in prim plan. 

 
 

Va recomand fie sa o tineti mai mult la marinat, fie sa o faceti ca pe snitel, deoarece eu nu am putut sa mananc decat f putin, pentru ca a fost foarte tare.

Gustare 2: putin peste afumat, cateva cubulete de cascaval si 3 felii de mezel, si anume, sunca de casa:):

 
 

Pentru carnea de la cina, am cautat si am gasit urmatoarea reteta:
Cina:
Am pus carnea la marinat, de la pranz, cu: sare, piper, usturoi pisat, cimbru, chili si vin rosu:

 
 
 

Stufat de vita:



Ingrediente:
cca 500 gr carne de vita (fara prea multa grasime)
250 ml pasta de rosii
1 ceapa
2 catei de usturoi mari
1 foaie de dafin
1 lingurita boia de ardei
Sare
piper
150 ml vin rosu sec
2 linguri margarina
ulei de  masline


Mod de preparare:
Taiem carnea in cubulete(cca 2 cm) si o rumenim in margarina si putin ulei de masline. Adaugam boiaua, amestecam, apoi adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt si foaia de dafin. Lasam la calit pana ceapa se inmoaie bine si incepe sa se rumeneasca. Punem si pasta de rosii, sare si piper si mai lasam 5 minute la calit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Adaugam putin din cantitatea de vin, lasam sa se evapore alcoolul si punem apa(fierbinte) cat sa acopere carnea. Lasam sa fierba la foc moderat, acoperit cu un capac. Din cand in cand amestecam si mai adaugam cate putin din vin, pana il terminam. Adaugam si apa daca mai este necesar si o lasam pe foc cca 2 ore si jumatate, pana carnea devine frageda, iar apa a scazut formand un sos consistent.

Se serveste cu piure de cartofi alaturi, sau altceva ce va place voua. Eu am  mancat-o asa, fara nimic alceva.


Pofta buna!

PS: mai am un pic si vine ziua de apa, deja am emotii :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu