Guacamole
2 avocado bine coapte
1/2 ceapa tocata marunt
1/2 lingurita ardei iute tocat marunt
2-3 catei de usturoi
o lingura suc de lamaie sau lime
o rosie fara seminte si tocata marunt
coriandru proaspat dupa gust
sare si piper dupa gust
1/2 ceapa tocata marunt
1/2 lingurita ardei iute tocat marunt
2-3 catei de usturoi
o lingura suc de lamaie sau lime
o rosie fara seminte si tocata marunt
coriandru proaspat dupa gust
sare si piper dupa gust
Mai intai si mai intai, avem nevoie de avocado bine
copt, care e moale cand il apasam usor. Daca va intra degetul cu totul in el
cand apasati, e stricat. Dar cum o sa gasiti rar, dar foarte rar avocado copt
in magazine, aflati ca el se coace de la sine daca il punem pur si simplu pe
blatul de bucatarie si il lasam cam o saptamana.
Daca nu aveti vreme o saptamana pana se coace, puteti
sa il puneti intr-o punga de hartie, inchisa la culoare, asa grabim timpul de
coacere si e gata copt in 1-2-maxim 3 zile.
Varianta cea mai simpla, a mea, l-am pregatit asa cum l-am luat din magazin, pentru ca am citit despre metoda de coacere, dupa ce am luat ingredientele si am hotarat ca pregatesc reteta. Cand e copt (sau cand vreti sa il pregatiti), il taiem de jur
imprejur si apoi, scoatem miezul cu lingurita.
La capitolul “cum maruntim avocado?” avem mai multe
optiuni: fie il dati prin blender, daca va place un guacamole foarte fin, fie
il pisam cu furculita sau cu instrumentul pentru facut piure de cartofi. Eu l-am pisat cu furculita dar, sincer, nu m-a incantat atat de tare, data viitoare o sa incerc cu blenderul sa vedem ce iese.
Dupa ce avocado e maruntit, taiem ceapa marunt, rosiile
marunt, ardeiul iute, marunt!
Rosiile, le-am pus in apa fiarta si le-am scos coaja.
Taiem coriandrul si mai marunt, usturoiul il dam pe
razatoare sau prin presa de usturoi si amestecam toate ingredientele. Trebuie neaparat
sa punem sucul de lamaie pentru ca avocado, o data curatat, se oxideaza foarte
repede.
Puteti
sa il mancati asa cum este, puteti
sa il serviti cu nachos sau cu tortillas, sau in orice alta
combinatie, pe post de aperitiv.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu