peste
2 lamai
usturoi
ceapa
patrunjel
ulei
de masline
boabe de mustar
oregano
doua
foi de dafin,
sare,
piper
un
pahar de vin alb,
pentru ca aveam in casa, am adaugat si broccoli
Se
curata pestele, se freaca cu sare si ulei de masline pe afara si pe dinauntru
si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora.
Se
aseaza intr-o cratita lunga si se pune ceapa taiata felii subtiri, usturoiul,
vinul alb, uleiul, foile de dafin, broccoli, piperul si sarea.
Se da la cuptor si se tine cam o ora si jumatate. Se
unge din cind in cind cu sosul din cratita. Daca scade prea mult inainte de a
fi pestele gata, se mai pune putina apa.
Intre timp,
se pregateste sosul de lamaie astfel: se taie ceapa, usturoiul, patrunjelul si
se amesteca cu putin ulei de masline, zeama de la cealalta lamaie, oregano si
boabele de mustar.
Cand pestele este pe jumatate facut, se adauga sosul de lamaie
si se mai da la cuptor circa 1o-15 min. Se scoate din cuptor, se asezoneaza cu
patrunjel si se serveste cald alaturi de o garnitura.
Eu am facut drept
garnitura, legume la cuptor ( cartofi, morcovi, broccoli ).
Pofta buna!
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu