Ingrediente:
- 200 ml smantana dulce
- 150 ml vin alb sec
- 1 lingurita mustar de Dijon
- 10 ml coniac
- 1 lingura de boabe de piper verde (zvantate de saramură. Daca nu aveti in saramură, puneti boabe uscate la inmuiat in apa, cu circa 30 min.inainte de folosire)
- 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat sau cozi foarte tinere de ceapa verde
- Sare si piper
Preparare:
Puneti vinul alb intr-o craticioara adanca la foc mediu
pana da in clocot. Adaugati coniacul si lasati sa fiarba la foc mic 10
minute pana scade la jumatate. Nu acoperiți cu capac craticioara in care fierbeti sosul.
Dupa ce ati incorporat toata smantana, lasati sosul la fiert inca 10 minute pana se ingroasa.
Adaugati mustarul, boabele de piper verde si patrunjelul tocat.
Luați de pe foc. Potriviți de sare si piper.
Sosul de piper verde se serveste
fierbinte alături de fripturi (vita, somon, rata etc).
Exp. carne de vita ( felii antricot ) maturata 14 zile
direct de la macelarie.
Reteta preluata de pe cevabun.ro.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu