luni, 25 februarie 2013

Cartofi umpluti cu ciuperci




Ingrediente:
6 cartofi mari
300 gr ciuperci 
2 morcovi
1 ardei gras
1 ceapa
3 catei de usturoi
busuioc, patrunjel, sare, piper, ulei 


Mod de preparare

Intr-o cratita ( tigaie) se pun 5-6 linguri de ulei de masline , in care se pune pentru aurire ceapa taiata marunt , apoi ardeiul si morcovul taiati cubulete mici si la sfarsit ciupercile taiate pestisori.

Se lasa cateva minute la inabusit amestecandu-se ca sa nu se prinda de tigaie; se aduga usturoiul, busuiocul si patrunjelul taiate fin , sare si piper dupa gust .Nu se pune apa , deoarece legumele isi vor lasa apa suficienta .

Separat se curata cartofii, se taie in doua pe lung, se scobesc cu grija in forma de barca si se umplu cu preparatul de mai sus , dupa ce au fost unsi cu ulei de masline . Se aseaza intr-o tava tapetata cu folie alimentara si se dau la cuptor, la foc mic circa 40-50 minute.

Cand sunt aproape gata peste fiecare cartof se poate presara cascaval sau branza rasa si se mai lasa cateva minute in cuptor.

Se servesc calzi cu salata de sezon alaturi dar mai pot fi si o excelenta garnitura langa peste sau carne 




Pofta buna!

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu