Ingrediente
- 200 g untura (unt sau margarina)
- 2 oua
- 200 g zahar
- un pliculet zahar vanilat
- un pliculet praf de copt
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 500-700 g faina (cat cuprinde)
- un praf de sare
Modul de preparare a retetei:
Acesti biscuiti spritati cu untura nu pot fi preparati decat daca dispunem de o masina de tocat careia ii atasam o forma.
Acesti biscuiti spritati cu untura nu pot fi preparati decat daca dispunem de o masina de tocat careia ii atasam o forma.
Este important ca untura sa fie la temperatura camerei atunci cand incepem sa preparam
reteta. Intr-un vas incapator punem 200 g de untura, doua oua, 200 g de zahar,
un praf de sare si un pliculet de zahar vanilat. Amestecam foarte bine ingredientele pana atunci cand
rezulta o pasta omogena si apoi adaugam doua lingurite cu esenta de vanilie.
Faina amestecata
cu un pliculet de praf de copt, o incorporam in aluat. Punem atata faina cata este
necesara pentru a obtine un aluat tare.
Formam biscuitii spritati si ii asezam intr-o tava - nu este nevoie sa ungem tava, deoarece
biscuitii contin grasime si nu se vor lipi.
Introducem tava cu biscuiti in
cuptorul incins si ii coacem la foc mediu (175 grade C) timp de aproximativ o
jumatate de ora. Apoi, cat timp biscuitii spritati sunt calzi, ii pudram cu
zahar.
Reteta facuta de mama toata copilaria, inclusiv in aceste imagini. Reteta mot a mot, ca sa zic asa, am luat-o de pe net, ca sa o exprim mai bine in scris.
Mamei mele i-au iesit incredibil de buni, va urez sa va iasa si voua la fel.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu