Gulas de
vita
Iti trebuie:
- 500 g rasol de vita
- 1-2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 1 ardei gras
- 2 rosii
- 1 morcov
- 4 cartofi
- 1 pahar cu vin rosu sec
- 1 lingura cu pasta de tomate
- 1 lingurita cu chimion macinat
- boia dulce
- ulei
- sare
- piper.
Pregatesti
asa:
Taie ceapa
marunt si caleste-o in putin ulei, impreuna cu usturoiul tocat fin.
Presara boia
de ardei, stinge cu putina apa si lasa sa dea in cateva clocote.
Adauga
carnea taiata cubulete si sare.
Lasa sa se
inabuse putin, apoi toarna apa calda.
Cand carnea
este bine patrunsa, adauga cartofii, morcovul, rosiile taiate cubulete si
ardeiul rondele.
Amesteca
apoi cu pasta de tomate dizolvata in putina apa si condimenteaza cu sare, piper
si chimion macinat.
La final,
toarna vinul si lasa sa dea in cateva clocote.
Serveste
gulasul in painici golite de o parte din miez.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu