miercuri, 20 aprilie 2016

Mancarica by me

Mancarica by me


Ii spun "mancarica by me" pentru ca am gatit-o dupa cum mi-a trecut prin cap, probabil este un fel de tocanita. In sfarsit, sa va povestesc cum:

Ingrediente
carne de porc
ceapa
ardei gras de mai multe feluri ( l-am avut bagat la congelator si rosu si galben si verde )
mazare
rosii
sare
praf de usturoi
boia dulce afumata
bere
untura
condimente

Mod de preparare:
Am taiat bucatele carnea, ceapa si rosiile, ardeiul gras era deja tocat. Nu le-am taiat mici, ci lejer, nici prea mari, nici prea mici, ca atunci cand nu te controleaza nimeni :). 



Am folosit untura pentru ca mi s-a parut ca este mai gustoasa si mai sanatoasa decat uleiul, fragezeste si oricum am folosit cantitate mica, nu fac asta foarte des, deci e ok. 
Am pus ceapa la calit in untura, am adaugat ardeiul gras si mazarea, care, de la congelator fiind, si-au lasat si putina zeama, asa ca a fost tocmai bine. 








Le-am perpelit putin pe foc, nu foarte mult si am adaugat carnea taiata bucatele. 






Dupa ce le-am tinut putin pe foc, sa se amestece bine carnea cu gustul legumelor, am adaugat putina bere. Am auzit ca si berea fragezeste si am vrut sa iasa carnea mai frageda.




Am lasat un minut doua si am adaugat rosiile, sarea, boiaua afumata, praful de usturoi si ceva condimente. Am pus si un pahar mic de apa si am lasat pe foc pana a scazut. Puteti pune apa mai multa daca vreti sos mai mult si o puteti lasa pe foc sa scada in functie de cat sos vreti sa fie.




A iesit foarte gustoasa.





Va doresc pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu