luni, 4 aprilie 2016

Gatind cu mama mea - Urzici

Urzici

Ingrediente:
urzici
1 lingura malai
1-2 linguri faina
Ceapa verde sau alba
Leustean
Oua optional

Mod de preparare:
Se curata urzicile de cozi, se spala bine, bine si se oparesc ( se fierbe apa separat si se toarna peste ele). Se pun intr-o alta apa la fiert cu ceapa uscata tocata si sare. Cand s-au fiert, se scurg, pastrati zeama in care au fiert si adaugati malaiul si faina. Se freaca bine malaiul si faina cu urzicile si se pun din nou la fiert, amestecand mereu si turnand peste ele treptat, zeama in care au fiert urzicile pana capata consistenta dorita.
Separat, se caleste ceapa verde ( 1-3 legaturi ) si alba si se pune peste urzici. Se mai lasa putin pe foc sa fiarba impreuna si se servesc calde, cu mamaliga.

Pont: unii prefera urzicile cu usturoi. Noi nu punem, dar daca doriti, pisati usturoiul si il adaugati peste urzici pe foc, cand ele sunt aproape gata sau il serviti separat, facut mujdei cu mamaliga si urzici.
Unii mai pun si ou deasupra, ca la spanac, eu nu.



2 comentarii: