Sufleu
de dovlecei
Ingrediente necesare:
4 dovlecei
200 gr branza telemea
3 oua
marar
2 linguri pesmet sau gris
unt
piper
Mod de preparare:
Se curata dovleceii de
coaja si se maruntesc la robot sau se dau pe razatoarea mare.
Ii lasam 5 minute intr-o
sita pentru a se scurge, dupa care ii mai apasam cu mana pentru a elimina cat
mai mult din apa pe care o lasa.
Branza se spala si se
scurge bine, dupa care se da si ea pe razatoare.
Amestecam dovleceii cu
branza rasa, adaugam ouale zbatute bine, mararul tocat marunt si pesmetul sau
grisul.
In functie de cat de sarata
a fost branza, gustam si apreciem daca mai adaugam sare sau nu, potrivim de
piper si adaugam compozitia intr-un vas termorezistent pe are il ungem bine cu
unt.
Punem cateva bucatetele de
unt deasupra si dam al cuptor la 180 grade timp de aproximativ 40 de minute,
pana se rumeneste frumos deasupra.
Servim dupa ce se racoreste
putin.
Pofta buna !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu