miercuri, 14 august 2013

Sufleu de dovlecei



Sufleu de dovlecei


Ingrediente necesare:
4 dovlecei
200 gr branza telemea
3 oua
marar
2 linguri pesmet sau gris
unt
piper

Mod de preparare:
Se curata dovleceii de coaja si se maruntesc la robot sau se dau pe razatoarea mare.

Ii lasam 5 minute intr-o sita pentru a se scurge, dupa care ii mai apasam cu mana pentru a elimina cat mai mult din apa pe care o lasa.
Branza se spala si se scurge bine, dupa care se da si ea pe razatoare.

Amestecam dovleceii cu branza rasa, adaugam ouale zbatute bine, mararul tocat marunt si pesmetul sau grisul.

In functie de cat de sarata a fost branza, gustam si apreciem daca mai adaugam sare sau nu, potrivim de piper si adaugam compozitia intr-un vas termorezistent pe are il ungem bine cu unt.

Punem cateva bucatetele de unt deasupra si dam al cuptor la 180 grade timp de aproximativ 40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
 

Servim dupa ce se racoreste putin.
Pofta buna !


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu