Penne cu ton
Ingrediente
300 gr paste
250 gr ton (din conserva)
500 ml pasta de rosii
5 catei de usturoi
2 lingurite de oregano uscat
2 linguri de ulei de masline rafinat
2 linguri de parmezan ras
sare, piper
Mai intai, am pus apa la fiert, cu putina sare. Cand a dat in clocot, am pus pastele si
le-am lasat sa fiarba 10 minute.
In cele 11 minute, am tăiat cateii
de usturoi feliute. Puteti pune mai multi sau mai putini, in functie de cat de
mult va place usturoiul.
Apoi i-am pus la calit in doua
linguri de ulei de masline.
N-am stat sa se rumeneasca. Dupa ce
usturoiul s-a inmuiat, am pus tonul (am scurs zeama, am pus doar carnea
peștelui).
Am amestecat bine apoi am pus pasta
de rosii si oregano. Trebuie musai pusa o pasta groasa si nu suc de roșii, care-i
prea apos.
Am lasat la fiert 8 minute (cam atat
mai aveau pastele de fiert).
Cand pastele s-au făcut, le-am
scurs, am pus peste ele sosul, am amestecat
bine de tot cu o lingura de lemn, apoi am pus paste in farfurie, iar peste ele
am pus o lingura buna de parmezan ras.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu