joi, 13 iunie 2013

Lasagna

Lasagna


Ingrediente:

Sos alb: 
2 linguri unt
50g faina
200 ml lapte
200 g smantana
1 lingurita vegeta
sare
piper
 
Sos rosu:
1l suc de rosii
condimente dupa preferinte
1/2 carne tocata
1 cutie ciuperci

foi de lasagna
cascaval ras
parmezan ras

Mod de preparare sos alb:
Se topeste untul, se adauga faina amestecand continuu, ca sa nu se faca cocoloase, se adauga laptele si tot asa se amesteca continuu pana se face ca o pasta. Se fierb 8 minute, apoi se adauga smantana si se mai fierb inca 5 minute.
Tin sa mentionez ca eu, deoarece aveam tava mai mare si mai incapatoare, am facut cantitatile mai mari decat sunt aici, asa, la ochi, ca sa iasa mai mult sos :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mod de preparare sos rosu: 
Se taie ciupercile cat mai micute si calesc. Se adauga carnea tocata, amestecata cu ingredientele care va plac. Dupa ce s-a calit putin si carnea tocata, (i se va schimba culoarea), se adauga sucul de rosii, si se potriveste de sare si piper.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Se unge tava cu unt, se pune putin sos alb si primul strat de foi de lasagna. Foile de lasagna, le fierbeti sau nu, conform instructiunilor scrise pe cutia pe care o cumparati, pentru ca depinde de fiecare in parte.
Eu am luat una K clasic, unde nu necesita fierbere, dar parca totusi am vrut sa vad ce si cum, asa ca am pus niste apa la fiert cu putin ulei ( ca sa nu se lipeasca, desi am auzit ca nu are treaba uleiul totusi ) si am lasat-o sa clocoteasca, apoi pe masura ce puneam foile in tava pentru lasagna, le bagam putin in apa fiarta. Nu le-am bagat pe toate, pentru ca pana la urma apa s-a racit si dura mai mult, asa ca pana la urma, tot cum scria pe pachet au fost majoritatea, adica nefierte si au fost foarte ok.

Dupa ce ati pus primul strat de foi de lasagna, adaugati sosul rosu, apoi sos alb, apoi putin cascaval ras, apoi iarasi foi, strat de sos rosu, strat de sos alb, cascaval si foi, si faceti tot asa cat vreti voi, sau cat va permite sosusl si foile pe care le aveti si mai ales, tava in care le faceti.
Ultumul strat trebuie sa fie de sos rosu, apoi sos alb, peste care puneti parmezan ras ( sau cascaval normal ras ).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Se baga la cuptor circa 30-40 minute si se serveste calda sau rece, dupa preferinte.


Reteta preluata de la Cristina (care o are de la mama ei, deci e cu traditie).
Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu