Dulceata de
capsuni
Ingrediente
2 castronele de capsuni curatate
1 castronel de zahar
2 castronele de capsuni curatate
1 castronel de zahar
castronelele trebuie sa fie aceeasi dimensiune
Coaja de lamaie sau de portocala (optional) (noi nu am pus).
Coaja de lamaie sau de portocala (optional) (noi nu am pus).
Mod de preparare
Curatati si spalati bine capsunile.
Adaugati zaharul peste ele si le lasati la frigider sa isi lase siropul, timp de 30 minute (cel putin).
Puneti pe foc. Optional, acum puteti pune si coaja de citrice.
Fierbeti pana cand scade la jumatate si lasati sa se raceasca complet. Luati spuma care se formeaza deasupra in timpul fierberii.
Ambalati in borcane pe care le-ati fiert in prealabil pentru a se steriliza.
Cu cat contine mai mult zahar, dulceata este mai stabila si poate sa tina si ani de zile.
Daca injumatatiti cantitatea de zahar aceasta este mai light si este mai sanatoasa, insa nu va tine decat cateva saptamani.
Reteta preluata de la mama :)
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu