vineri, 28 martie 2014

Sos ratatouille cu friptura la gratar

Sos ratatouille cu friptura la gratar




Ingrediente:
2-3 dovlecei
1 vanata
3 rosii
2-3 ardei grasi / kapia
usturoi
cateva rosii cherry ( eu nu am avut si am folosit o conserva cu rosii intregi care au un gust dulce, ceea ce se vrea prin adugarea de rosii cherry )
carne pentru friptura
1/2 ardei iute
sare
piper
 
Mod de preparare:
Am taiat carnea feliute si am pus-o deoparte ca sa o fac pe gratar la final ( sa fie calda).
Am calit fiecare leguma separat:
Am taiat ardeiul gras rondele si l-am pus la calit cu cativa stropi de ulei si putina sare.
 
 
 

Am taiat dovlecelul, am presarat peste el sare si piper si apoi l-am calit in putin ulei
 
 
 
Am taiat vanata, am presare peste ea sare si putin piper si am calit-o si pe ea, tot separat. La vanata am adaugat si f putine feliute de ardei iute.
Am curatat rosiile coapte, si le-am taiat bucatele. Am scos din conserva si rosiile intregi si le-am taiat si pe ele bucatele, apoi am taiat ceapa si usturoiul. Le-am pus pe toate pe foc si am pus peste ele apa.


 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Am adaugat peste sos putin busuoic. Am stins focul si am adaugat treptat, toate legumele calite anterior.
Le-am lasat putin acoperite cu capacul si am pus fipturile pe gratar. Cand au fost gata, le-am servit cu sosul ratatouiile. Au fost delicioase.
Legumele se calesc separat pentru a lise pastra mai bine aroma fiecareia si este bine sa ramana putin crocante.
 
 
 

Va urez pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu