Ma gandeam astazi ce sa fac bun si sa ia foarte putin timp si mi-am adus aminte de reteta asta vazuta pe Tasty. Asa ca, mi-a trebuit sa cumpar doar smantana lichida si gata, am inceput:
Ingrediente
cartofi
smantana pentru gatit
parmezan ( sau branza, cascaval, etc)
usturoi pudra
sare
piper
Mod de preparare
Mai inainte de orice, am dat drumul la cuptor, ca sa se incalzeasca ( de obicei, uit ). Si am pus untul la topit.
Se taie cartofii feliute subtiri. Trebuie sa aveti o tava, o sa vedeti in filmuletul original cum arata, eu am avut una pentru briose, dar nu a fost buna, cupele fiind prea lungi si subtiri. Ar fi fost buna o tava cu aceste cupe mai mici si mai largute, ca sa incapa felia de cartof mai bine.
In sfarsit, am fost bucuroasa, ca o am pe asta la indemana si am pregatit felul acesta in ea.
Am spreiat tava cu ulei ca sa fie cat mai uniform si mai bine distribuit,
Am taiat cartofii feliute subtiri,
Peste feliile de cartofi, am turnat untul topit, cascavalul ras, apoi sare, piper proaspat macinat, parmezan dat prin razatoare si smantana pentru gatit.
Inainte de a le scoate din tava, am aranjat un pic, cu un cutit gramajoarele ca sa le pot scoate. Le-am scos cu o lingura. Pentru ca au fost prea inalte, si am pus si smantana lichida cam multa, gramajoarele mele se cam prabuseau, dar au fost si unele care au stat in picioare:).
De asta, ar fi bine sa aveti o tava in care sa puteti face gramajoarele mai scurte, cu felia mai mare de cartof, asa, nu se mai prabusesc..
Am gasit reteta pe Tasty, dupa cum va spuneam la inceput, aveti linkul aici: Cartofi cu parmezan
Va doresc pofta buna
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu