Ingrediente:
10 oua
Zahar
Faina
cacao
Lamaie
Ulei
Sare
Bicarbonat
Mod de preparare
Se
separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune o lingurita de sare
si se amesteca bine.
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie, apoi se incorporeaza faina, dar nu o mai amestecam cu mixerul ci manual, cu o lingura de lemn. Se adauga galbenusurile frecate cu sare si un pahar de ulei, tot asa, treptat, apoi o lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet. Se toarna aluatul in forme.
Din aluat, se opreste o cana sau ½ cana peste care se adauga cacao. Dupa ce ati amestecat bine, turnati peste aluatul din tava si modelati frumos cu o furculita, apoi bagati la cuptor.
Pont: checul
se incearca cu o scobitoare sau un pai de la matura. Daca ramane aluat pe
scobitoare nu este copt, daca nu ramane nimic, este copt.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu