Am facut inghetata de casa de mai multe ori, dar am postat doar o data, aici: Inghetata de casa
De curand, am fost invitata de fetele de la Creative Ideas la o degustare de inghetata, mai precis inghetata Siviero Maria. Inghetata care de fapt, nu este inghetata, este gelato. Care este diferenta intre inghetata si gelato? Este asa:
Gelato vs înghețată
„Siviero Maria este ceea ce numim noi italieni gelato, în
adevăratul sens al cuvântului. Gelato nu este doar o simplă traducere in limba
italiană pentru cuvântul înghețată. Un gelato italian are cu totul alte
caracteristici față de o înghețată: are o textură mai cremoasă, este mai aerată
și este făcută din grăsimi vegetale și nu animale. Atunci când vorbiți despre
Siviero Maria, vă rog să îi spuneți gelato, și nu înghețată. ” a declarat Claudia
Cordenos, director de export Siviero Maria Italia.
În primul rând, un gelato este un desert ce conține un
procent de grăsimi de aproximativ 7%, în timp ce o înghețată are un procentaj
de până la 20% grăsimi. Și asta înseamnă și mai puține calorii. Iar prin
textura sa cremoasă și aerată, îți dă mai puțin senzația de „rece”.
Și, ceea ce este cel mai important, Siviero Maria se produce
în continuare în mare măsură artizanal: fiecare caserolă de Siviero Maria este
umplută manual – pentru a-i păstra textura cremoasă și decorată manual – de
aceea fiecare caserola este unică.
Gelato – un desert ce datează încă din jurul anului 3000
î.H.
Primele informații despre deserturile înghețate datează încă
din jurul anului 3000 înainte de Hristos, atunci când asiaticii au început să
consume gheață cu diferite arome. Câteva sute de ani mai târziu, faraonii
egipteni obișnuiau să își servească oaspeții cu gheață și jeleu din diferite
fructe, iar romanii au început să servească gheață cu miere. Astfel, putem
considera faptul că gelato este fără îndoială un desert cu o importantă încărcătură
istorică.
Siviero Maria – poveste de familie din 1958
Povestea Siviero Maria a inceput in 1958 cu Guglielmo
Visani, un italian care a făcut din pasiunea sa pentru gelato, o afacere de
familie. Și din dorința de a transmite și generațiilor următoare tradiționalele
rețete de gelato autentic italian, Guglielmo Visani a dedicat întreaga sa
afacere familiei sale și generațiilor următoare, dar, în special, soției sale –
Maria Siviero. Astăzi, după aproape 60 de ani, gelato Siviero Maria poate fi
savurat în peste 40 de țări.
Siviero Maria – gelato 100% italian
„Gelato este o categorie de desert rece care atrage tot mai
multi consumatori, pentru că spune o poveste, una veche de peste 5000 de ani și
cu iz italian. Siviero Maria continuă această poveste a tradiției și a
spiritului italian de la 1958. De asemenea, multă lume călătorește în Italia
sau are rude acolo și o dată întorși caută experiența gelato-ului autentic și
în țară, de unde si creșterea brandului nostru din ultimii ani.” A
declarat Liliana Bock, Brand Manager Maresi Foodbroker.
În ultimii ani, consumul de gelato italian a cunoscut un
trend ascendent și în România. Acest lucru se datorează faptului că românii au
început să experimenteze din ce în ce mai mult și din bucătăriile
internaționale. Siviero Maria, brand-ul italian de gelato autentic aduce în
România un gelato precum cel pe care îl găsești în gelateriile de pe străzile
pietruite ale Romei sau pe străzile umbrite din Bologna.
Brand-ul Siviero Maria a ajuns pe piața din România încă din
anul 2010, iar de atunci a înregistrat creșteri constante, chiar foarte
accentuate în ultimii doi ani. Siviero Maria este un brand 100% italian,
un gelato autentic produs în fabrica din Bentivoglio.
Siviero Maria, poate fi găsit și în România într-o gamă
variată de sortimente: de la variantele clasice cu ciocolată, căpșune sau
vanilie de Madagascar, la sortimente speciale cum sunt Crema di Firenze, Bacio
– ciocolată cu alune sau Fistic Gianduja – fistic cu sirop de cacao.
În plus, Siviero Maria are și câteva arome 100% italiene
precum Tiramisu, Stracciatella și Affogato all’ cioccolato.
Brandul Siviero Maria este distribuit în Romania de compania
Maresi Foodbroker către principalele lanțuri de magazine din țară: Carrefour,
Auchan, Billa, Mega Image, Kaufland, Cora, Selgros la pretul recomandat de
21.99 lei.
Putei gasi mai multe detalii si pe site: Cum ajungi in 1958?
Fie ca o faceti acasa, fie ca o cumparati, inghetata de
calitate se cunoaste de la o posta, ca orice lucru de calitate de altfel. Mie
mi-a placut ff mult aroma de vanilie si menta cu ciocolata, ciocolata si ...
mai multe arome de fapt, la aceasta inghetata. O puteti incerca, diferenta se
simte.
Va doresc o vara plina de inghetata de care va place voua si
mult spor.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu