Ingrediente
oase de porc sau vita
carne tocata de porc sau de pui
ceapa
rosii
morcov
telina
ardei
pastarnac
bors
Mod de preparare ciorba:
Se spala bine, bine oasele de porc sau vita si se pun la fiert. Dau in clocot, se ia spuma si se adauga zarzavatul ( legumele).
Dupa ce a fiert un pic zarzavatul, se pun perisoarele, se lasa sa dea in clocot, apoi se adauga borsul.
Cand ciorba este aproape gata, se adauga leusteanul.
Mod de preparare perisoare:
Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata. O ceapa medie la un kg de carne, nu este nevoie de mai multa, pentru ca oricum, se va pune ceapa si la ciorba. Se mai pune o mana de orez cu bob rotund (nefiert) si condimente ( mama pune Maggi si m-am invatat si eu tot asa ), putin piper si doua oua. Se amesteca, se formeaza perisoarele si se pun in ciorba.
Pont: se uda mainile cu apa ca sa poti forma usor perisoarele.
Se serveste cu smantana si ardei iute.
O bunatate
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu