marți, 20 ianuarie 2015

Muschiulet de porc cu usturoi si carnati cabanos de la Caroli

Muschiulet de porc cu usturoi si carnati cabanos de la Caroli


Am vrut sa merg pe ceva simplu si gustos, si am mers pe… usturoi

Ingrediente
carnati cabanos de la Caroli
2 muschiuleti de porc
3 capatani de usturoi
Un strop de sare
Unt
1 pahar de vin

1 pahar de apa 



Mod de preparare
Am curatat bine muschiuletul de surplusul de grasime. Am curatat 3 capatani de usturoi si am uns bine o tava cu unt.
Am crestat muschiuletul , am pus un carnat cabanos de la Caroli si l-am impanat cu usturoi si putin unt. L-am impachetat asa, ca pe un cordon bleu.  Si l-am pus in tava tapetata cu unt.  La fel am procedat cu al doilea muschiulet, impanate bine, bine, cu usturoi si am pus peste ele un praf de sare plus frimituri de unt.
Am adaugat in tava usturoiul ramas, un pahar de vin si jumatate de pahar de apa. Am acoperit tava cu folie si am bagat – o la cuptor circa o ora. Am scos folia si am mai lasat putin fara ea, pana s-au rumenit muschiuletii.











Au iesit minunati, i-am servit cu muraturi.
Va doresc pofta buna!

Dovlecei umpluti cu smantana si costita afumata extra, de la Caroli

Dovlecei umpluti cu smantana si costita afumata extra, de la Caroli


Ingrediente:
10 dovlecei
ciuperci
masline
branza
mazare
porumb
smantana
3 oua
unt
1 pahar de vin alb dulce
sare
piper





Mod de preparare:
Se taie feliute costita afumata extra de la Caroli si se caleste in unt. Se adauga ciupercile taiate feliute, mazarea, porumbul, si maslinele si se lasa la calit in unt cateva minute cu un pahar de vin alb dulce.
Dupa ce s-au calit, se iau de pe foc, se bat ouale spuma cu cateva lingurite de samantana si se adauga peste amestecul calit.
Se da branza prin razatoare.









Se spala bine dovleceii, se taie in jumatate si se scobesc la mijloc. Eu am adaugat in amestecul calit in tigaie si putin miez din acesta de la dovlecei.




Umpleti dovleceii cu amestecul  realizat mai sus cu costita afumata extra de la Caroli si ii asezati intr-o tava unsa cu unt, presarati peste ei, branza proaspat data prin razatoare, adaugati putina apa si putin vin si ii bagati la cuptor. Eu cred ca i-am tinut circa o ora.
















Va doresc pofta buna!

Am revenit

Buna tuturor si un an nou bun!

Nu am mai postat in ultima vreme, Decembrie pentru mine este o luna extrem de plina, asa cum este pentru toti, sunt sigura.
Prin urmare, am facut poze, le-am strans pe foldere si sunt pregatita sa vi le povestesc.
Am gatit in marea majoritate dedicat exclusiv Caroli, in rest, foarte putine altele, tot din criza de timp.
Acum incep sa ma mai dezmortesc si sa mai incerc cate ceva. 
Am tinut si post si asta a fost un factor major. Din cauza postului si din marea criza de timp, in Decembrie, am mancat mai mult cartofi prajiti sau piure, diverse supe si legume la cuptor sau pe gratar, orez, fasole, humus ( cumparat ), asa ca ... gatitul a avut o foarte mica portiune din viata mea din pacate.
Despre post, ce pot sa va spun, este ca sunt foarte fericita ca l-am putut tine. Am mancat si mult peste in post, prajit. 
Va doresc tuturor un an nou plin de reusite si nenumarate zambete si sa ne "auzim" cat mai des.