De ce spun pe bune? Pentru ca este prima data cand fac ciorba, cu bors si fara mama ( am sunat-o totusi ca sa ma consult, nu se putea fara).
Am mai incercat sa fac ciorba, se stie deja ca imi era/este teama de ciorba efectiv. julia era cu dezosarea ratei, eu cu ciorba :). Am mai incercat o data cu supa, puteti vedea ce am facut aici Supa de gulii si o data cu o ciorba de legume pe care o puteti vedea aici: Ciorba de legume .
Se pare ca mi-a iesit, nu am mancat inca, de abia am terminat-o si am lasat-o sa "se odihneasca", tot ea :) .
Sa va spun cum am facut:
Ingrediente
morocovi
radacina de pastarnac
radacina de patrunjel
ceapa
ardei gras verde
ardei gras rosu
dovlecei
rosii
aripi de pui
spinari de pui
Am dat prin razatoare radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, morcovul. Am taiat cubulete mici, ardeiul, ceapa, dovleceii. Rosiile le-am avut din conserva taiate bucatele.
Am pregatit tacamurile de pui, le-am spalat bine si le-am pus la fiert. Le-am fiert pana au facut spuma, am luat spuma, apoi am aruncat apa in care au fiert si le-am mai spalat inca o data. Apoi le-am reumplut si le-am pus la fiert in apa cu sare.
Tot acum am adaugat si legumele pregatite.
Cand este aproape gata si celelalte legume s-au fiert, adaug rosiile ( micul ardei gras rosu, l-am pus mai devreme). Si, dupa atata verde, adaugam putin rosu si totul prinde culoare. Ca si in viata, totul e ok, verde, sanatos, dar pana nu e si putin rosu, pasiune, nimic nu e la fel. Viata fara pasiune, nu are nici un gust. Asa si explozia de culori din ciorba mea, a fost completa dupa ce am adaugat si culoarea rosie.
Las la foc mic sa fiarba si rosiile, potrivesc de sare, apoi am adaugat borsul. Am gustat sa vad daca mai trebuie si nu a mai fost necesar. Borsul, dupa cum m-a invatat mama, nu se pune tot o data, pentru ca este posibil sa fie mai acru. Este bine sa puneti circa jumatate, gustati, vedeti cum este si adaugati, pana cand ciorba ajunge atat de acra cum va place.
Am mai lasat un pic pe foc si cu borsul, apoi am batut doua oua si le-am pus treptat in ciorba. Inainte de asta, am pus in ele un pic de apa rece, truc invatat tot de la mama, pentru ca ele sa se faca, asa, zdrente.
Am oprit focul si am pus leustean.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu