Miercuri,
27 aprilie 2016, chef Florin Dumitrescu a lansat cartea Gătește cu mine, o
colecție de „rețete de acasă”. Dedicată celor care gătesc zi de zi pentru cei
dragi, această carte este altfel, fiecare rețetă în parte având o mică poveste
relatată de Florin Dumitrescu cu simplitate, sinceritate și emoție.
Gătește
cu mine este o carte de povești culinare care au marcat cariera autorului,
împărțite pe trei etape de viață: copilărie, adolescență și maturitate. Cu alte
cuvinte, toate rețetele din cartea lui Florin Dumitrescu sunt rețete din
„bucătăria lui personală”, rețete pe care le gătește cu multă iubire familiei
și prietenilor.
„Această
carte este povestea mea, spusă pe limbajul gustului”
„Contrar
așteptărilor, cartea aceasta nu este despre meseria de bucătar. Nu este despre
restaurante, despre fine-dining, despre stele Michelin, rețete elaborate sau
plating minimalist. Această carte este povestea mea, spusă pe limbajul gustului
și e pentru cei care gătesc acasă, din pasiune sau de nevoie, pentru cei care
pun pe masă celor dragi bucăți din sufletul lor...” a explicat Florin
Dumitrescu.
Gătește
cu mine - 42 de rețete de acasă
Cartea
semnată de Florin Dumitrescu cuprinde 42 de rețete, printre care: supă de
legume cu tăiței de casă, creveți cu usturoi, ardei iute și roșii, midii în sos
de vin și ierburi proaspete, risotto cu șofran, plăcintă de berbecuț, tartă cu
cătină și multe altele.
În
cartea Gătește cu mine se găsesc „de la mâncărurile bunicii
mele, cele cu care am crescut și rețete care mi-au marcat cariera, până la
preparatele care m-au făcut să înteleg cât de mult contează să gătești cu drag
și din iubire.” a completat Florin Dumitrescu.
Proiectul Gătește
cu mine este susținut de LIDL și San Pellegrino, cartea cu același nume
fiind publicată de editura Coreus. Gătește cu mine de Florin
Dumitrescu va fi disponibilă în toate magazinele LIDL la un preț special: 39,99
ron. Se va găsi de asemenea on-line la www.librarie.net si în locațiile
selecționate, prețul recomandat fiind de 49,99 ron.
Amănunte
pe www.florindumitrescu.ro.
Despre
Florin Dumitrescu
La 28
de ani, Florin Dumitrescu are deja o experiență de peste 14 ani petrecuți în
bucătărie. A început să lucreze de când avea numai 14 ani și a atins
performanța de a deveni chef la 18 ani. Drumul în acest domeniu nu a fost însă
unul ușor. Florin Dumitrescu a muncit în mai multe restaurante pentru a învăța
diferite tehnici și stiluri de a găti. „Nu am sărit nicio etapă. Am preferat să
evoluez treptat pentru că știam că fără o bază bună, nu am cum să construiesc
ceva”. La 19 ani, avid de învățătură, a plecat în Italia, unde a stat trei ani
și unde a lucrat atât în restaurant, cât și pentru un hotel de patru stele, sub
atenta îndrumare a celebrului maestru bucătar italian Mirco Botoni. Întors în
țară, a început să lucreze cu restaurante renumite din Capitală, a început să
creeze meniuri, a format alți tineri dornici să profeseze în domeniu și a
devenit unul dintre cei mai cunoscuți chefi români. “Astăzi sunt bucătar,
mi-am urmat visul și am muncit enorm în ultimii 14 ani, am facut nenumărate
sacrificii. Consider că în bucătărie ai întotdeauna de învățat, iar
creativitatea nu are limite, ceea ce face ca meseria aceasta să fie una plină
de provocări.”
Este
considerat unul dintre cei mai talentați bucătari din Romania, un mentor pentru
tineri bucătari și o autoritate în domeniul culinar. Pe lângă emisiunile
culinare în care s-a remarcat ca jurat (MasterChef, Hell’s Kitchen, Chefi la
cuțite), cu care a intrat în istorie ca fiind cel mai tânăr jurat din istoria
formatelor din toată lumea, în 2015 a fost ales primul chef român în juriul
competiției internaționale San Pellegrino Young Chef Competition 2015 pentru
Europa de Est și primul mentor San Pellegrino pentru câștigătorul etapei din
Europa de Est în cadrul competiției internaționale de la Milano.
De-a
lungul timpului, Florin a gătit pentru Nicolas Cage, Dolph Lundgren, Roger
Federer, Ion Iliescu, Wesley Snipes, Francis Ford Coppola, Jean-Claude Van
Damme. În copilărie a făcut polo de performanță, sport la care însă a renunțat
după 7 ani pentru a se dedica bucătăriei. Este un chef pretențios,
controversat, rebel și nonconformist. Este căsătorit și are două fetițe.
O
selecție restrânsă de poze, puteti regasi aici:
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu