duminică, 2 octombrie 2016

Sos de ardei cu mustar si miere 2

Sos de ardei copt cu mustar si miere 2


De ce 2? Pentru ca anul trecut am facut aceiasi reteta, doar putin diferit: sos-de-ardei-copt-cu-mustar-si-miere
Anul asta am hotarat ca in loc sa coacem ardeiul, sa il fierbem, sa vedem cum iese. A iesit foarte bun.
Cum am pocedat?

Ingredientele au ramas la fel
ardei capia ( de data asta, am folosit cam 5 kg )
6 linguri de mustar
1/2 l ulei
sare
4 linguri de miere
piper

Mod de preparare:
Am oparit ardeiul capia, adica am fiert apa si am turnat peste el. L-am lasat sa se scurga si l-am taiat bucatele, scotand semintele, apoi l-am dat prin blender si l-am pus la fiert cu putin ulei. 
Am pus pe foc uleiul, apoi mustarul ( puteti folosi mustar dulce, sau mustarul vostru preferat ), apoi mierea. Le-am amestecat bine pe foc pana s-au facut si ele ca o pasta, peste care am adaugat ardeiul tocat mai devreme. 



















Se amesteca bine si se lasa sa fiarba pana cand uleiul iese la suprafata. Apoi, am adaugat sarea si putin piper, dupa gust. Am amestecat bine si am oprit focul. Am lasat pasta sa se racoreasca circa 30 min si am turnat-o in borcane. Le-am intors cu capacul in jos si le-am lasat asa pana a doua zi, acoperite cu un prosop.










A iesit foarte gustoasa.
Va doresc pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu